Saturday, June 30, 2007

Katjan Liina-serkku oli luonamme lähes koko kesäkuun. Arkipäivät Liina opiskeli kielikurssilla englantia ja kulutti melko monta iltaa kuvan ostoskeskuksessa, joka on yksi Aasian suurimmista ja vain 15 minuutin kävelymatkan päässä meiltä.
Moskeijassa vierailua varten Liina puettiin pitkään kaapuun ja päähän laitettiin huivi.
Otso, Liina ja Katja rantalomailivat pitkän viikonlopun Malesian itärannikolla, Tioman-saarella, joka on tunnin lentomatkan päässä Kuala Lumpurista. Saarta pidetään yhtenä maailman kauneimmista.
Liina kantoi ahkerasti mukanaan Katjan kameraa ja saimme kuvamuistoja ravintoloista, joissa olemme käyneet kymmeniä kertoja ilman kameraa. Tässä olemme meitä lähimmässä kiinalaisessa ravintolassa. Ruokajuomana on kiinalainen tee ja ruokana katkarapuja parsan kera, hapanimeläkanaa, vihreitä tuntemattomia vihanneksia ja vihanneskeittoa – niin ja tietysti riisiä jota ei pääse pakoon kuin joissain intialaisissa leipäpaikoissa.
Tämä taas on meitä lähin intialainen ravintola. Juomana puristettu hedelmämehu ja ruokana pohjoisintialaiset naan-vehnäleivät, tandorikana ja lukuisat kastikkeet.
Kymmenisen minuuttia kauempana on eteläintialainen ravintola, jossa lautasina toimivat banaaninlehden palaset. Etuvasemman thosai-leipä tehdään pääasissa riisistä.
Tässä olemme kiinalaisessa ruokapaikassa, jota ympäröivät yksityisyrittäjien kojut. Useimmat ovat yhden ainoan ruokalajin spesialisteja, joten maut ovat mahtavia ja annokset maksavat silti alle euron.

1 Comments:

Blogger Unknown said...

Moikka Markku + perhe!
Sain Aleksilta linkin blogiinne, kiva oli käydä lukemassa ja etenkin katselemassa poikien kuvia. Itse oon vielä poikien kanssa kotona, mutta suunnittelen paluuta työelämään - kun vaan tietäisi minne...
Hyvää kevättä sinne!
t. Pauliina + pojat

4:31 AM  

Post a Comment

<< Home