Monday, March 31, 2008

UUSI BLOGGER-OSOITTEEMME ON: http://www.katjamarkku.blogspot.com/.

Maaliskuussa meillä kävi monta suomea puhuvaa vierasta. Erityisesti Otsolle vieraat, jotka ymmärtävät häntä, ovat olleet mieluisia. Vaikuttaa siltä, että Otson on vaikeampi ystävystyä ihmisten kanssa, jotka puhuvat vieraita kieliä.

Maaliskuun alussa kävimme katseleemassa Panaman-kanavan sulkuja Markun äidin luokkakaverin pojan Jussin kanssa, joka oli meillä pari yötä matkallaan Panaman surffausrannoilta kotiinsa Vancouveriin.


Yhtenä viikonloppuna ajoimme Markun puolisuomalaisen työkaverin Mirkan kanssa El Valle –kaupunkiin, jonka lähistöllä on useita luontonähtävyyksiä, kuten kuvan joki.

Mirkka otti myös ensimmäisen perhepotrettimme Panamassa.


Markun Suvi-sisko tuli Tuomas-poikaystävänsä kanssa viikoksi lomailemaan luoksemme Etelä-Amerikan kierroksensa jälkeen. Tässä olemme Isla Tabogalla parisenkymmentä kilometriä Panaman kaupungista ulapalle päin.



Suvi ja Tuomas olivat päivän Markun tutkimusapulaisina Barro Colorado –saarella, jonka keskustan 50 hehtaarin koealaa on tutkittu enemmän kuin mitään muuta vastaavaa metsäaluetta. Markku on käynyt saarella viikottain testaamassa lahopuuston mittaukseen sopivia menetelmiä. Evästauko oli kuvan puun lankkujuurien päällä. Kyseessä on varmaankin koealan suurin runko, sillä sen läpimitta on lankkujuurten yläpuolellakin kolmisen metriä.


Naapurimme muuttivat takaisin Kanadaan ja jättivät meille kolibrinsyöttölaitteensa. Itse laite on ruma, mutta samaa ei voi sanoa sokerivettä juomaan tulevista linnuista.










1 Comments:

Blogger Taiteelliset eväät said...

Tervehdys kaimalle. Olen vieraillut Markkujen blogeissa, niin päädyin lukemaan sinunkin blogiasi. Meitä Markkuja on uskomattoman paljon ja blogien lukeminen käy oikein työstä. Laitan oman blogini osoitteen jos haluat vierailla siellä. Blogistani löytyy taidettani ja valokuviani luonnosta. Syysterveisin Markku Mäkelä
http://markuntaidetta.blogspot.com

11:22 AM  

Post a Comment

<< Home