Monday, August 14, 2006

Kiinalainen uusivuosi on kiinalaisten vuoden tärkein juhla, jolloin mm. koristellaan koti, vieraillaan sukulaisten ja ystävien luona ja käydään temppelissä. Malesian väestöstä noin 30 % on etnisiä kiinalaisia, ja niinpä Kiinalaista uuttavuotta juhlitaan täälläkin näyttävästi.
Tänä vuonna Kiinalainen uusivuosi sijoittui helmikuun alkuun. Katja ravasi tuolloin jatkuvasti sairaalassa verenpainemittauksissa. Markku kävi työkaverinsa vanhempien luona vuoden ensimmäisenä aamuna seuraamassa kun koti siunattiin rumpujen, lohikäärmetanssin ja sitrus-hedelmien voimin (ylempi kuva). Keskituloiset eläkeläiset olivat varmasti maksaneet omaisuuden jotta saivat parikymmenhenkisen ryhmän kotiinsa juuri oikeaan aikaan.
Kotimme lähellä oleva kiinalainen temppeli on Kuala Lumpurin päätemppeli. Kiinalaisen uudenvuoden aikaan siellä kävi melkoinen kuhina. Mekin saimme osamme juhlinnoista mm. jokailtaisen rummutuksen muodossa, ja visuaalisia virikkeitä tarjosivat kirkkaasti valaistu Buddha-patsas sekä punaiset lyhdyt, joilla temppeli oli koristeltu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home